söndag 31 mars 2024

Om risken för hackerattacker.

 På senare tid har flera försök gjorts att hacka FL men våra kunniga IT-tekniker har lyckats avvärja dem hittills. Senaste gången FL utsattes för en allvarlig hackerattack var 2014, då uppgifter om medlemmar läckte ut. På Flashback klappade folk händerna av förtjusning och hackaren själv var med i tråden där attacken diskuterades.

Ja, FL:s användargränssnitt behöver förnyas, och det är flera som påpekat detta. Forumet sägs vara buggigt ganska ofta och flera har klagat över att det är problem med att posta inlägg, t.ex. att anslutningen avbryts, eller att man möts av meddelandet att "CSRF-dokumentet är ogiltigt" och texten man skrivit försvinner. Därför är det viktigt att man kopierar det man skriver innan man postar. Vi har planer på att förnya forumet, men eftersom våra reklamintäkter stadigt har minskat under en 10-årsperiod, pga allt färre medlemmar, så måste vi noga se över kostnaderna för detta och om det är lönsamt, dvs om ett förnyat forum drar till sig fler och nya medlemmar.

Att forumet inte är up to date gör det också mer sårbart för hackerattacker, och riktigt illa ute är vi om vi utsätts för en duktig/ mer kunnig hacker. Vi får bara hoppas att det inte händer.

 RÄTTELSE: Det var 2012 som FL utsattes för den allvarligaste hackerattacken, då användarkonton läckte ut.2014 hände det igen men med mindre åverkan. Dessa hackares främsta mål var dock att visa att de kunde genomföra det, då de som gör sådant går mest efter prestige, att ha lyckats genomföra det, sedan vad de kan göra när de väl brutit sig in är av mindre betydelse.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad som trots allt lockar folk till FL..

 och får dem att vilja stanna där är bland annat:   1. Forumet har vit bakgrund och ett enkelt upplägg som gör att det känns som ett enkelt ...