söndag 31 mars 2024

Lättkränkta män.

 Lättkränkta män har det funnits en hel del av på FL. Män som inte tål kritik och som inte tål att höra sanningen om sig själva. Även män som inte har vågat vara helt öppna med sin misogyna inställning, men som har visat sig iom att de hållit med öppet misogyna män, eller kanske bara hållt med dem i vissa delar.. Att som man kommentera en misogyn mans inlägg med "Det ligger något i det du säger", eller "Du har delvis rätt" är bara för oss ett illa maskerat försök att säga att dessa fega män egentligen håller med de misogyna männen fullt ut. 

Så jävla avskyvärt egentligen, men en viss yttrandefrihet måste vi ändå ha på forumet. Men som jag skrivit i tidigare inlägg så innebär yttrandefrihet att man inte får säga/ skriva vad som helst. I våra forumregler står att man ska tänka på människan bakom skärmen och inte skriva sådant man inte skulle ha sagt till personen IRL utanför skärmen.

Dessa regler tummar vi dock på när det gäller våra favoritmedlemmar, eftersom de gör ett så himla bra jobb med att sätta de misogyna eller smyg-misogyna männen på plats. Rätt ska vara rätt och vi har ända sedan forumets start varit noga med att motarbeta både rasism och misogyni. Sådant hör helt enkelt inte hemma i ett jämställt och tolerant samhälle, och ska inte förekomma någonstans på nätet. Jag själv har varit en aktiv förespråkare för att forum som Flashback ska stängas ned, eftersom detta forum, som ni vet, tillåter både rasism och misogyni. Men Flashbacks server ligger utomlands där regler är annorlunda och det kan vi tyvärr inte göra så mycket åt.

Sedan ska tilläggas att vi inte alltid kan bedöma vilka män som är misogyna och inte. En del män kan uttrycka sig på sätt som i vissas ögon kan uppfattas som misogynt, men även vi kan felbedöma medlemmar. Men vi kör då ofta med en "helgardering", dvs när vi misstänker att en man har en misogyn inställning så tar vi det säkra före det osäkra och plockar bort inlägg och/ eller stänger av personen.

Vi går ofta på våra favoritmedlemmars uppfattning om vad som kan ses som misogynt och inte. En del män brukar säga att det bara handlar om "kritik mot vissa kvinnors beteenden", men redan där ringer alltså en varningsklocka för oss. Dessa förhatliga män försöker ofta dölja vad de verkligen tycker och tänker, men vi är snabba på bollen och förstår när det rör sig om något mer djupgående än bara "kritik".

Så snälla, lova mig kära läsare och eventuella medlemmar på FL, att ni fortsätter eran enträgna kamp mot rasism och misogyni. Det hedrar er, och ni kan bli rikligt belönade för det. Pözz!!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad som trots allt lockar folk till FL..

 och får dem att vilja stanna där är bland annat:   1. Forumet har vit bakgrund och ett enkelt upplägg som gör att det känns som ett enkelt ...