onsdag 8 maj 2024

Vi är snälla, trots allt.

 Vi ska vara noga med att säga att vi på FL inte är "helt förblindade av hat" mot dessa sunkiga offerkoftepatrask till incelmän. Det finns också en omtänksam aspekt av våra avstängningar av dessa "män". Vi stänger av dem både för att vi inte vill ha dem på forumet, men också för att det faktiskt är för deras eget bästa. Att för dem hänga på ett kvinnodominerat forum med kvinnor som har dåliga erfarenheter av män, måste ju vara rena självskadebeteendet. Så en av orsakerna är att vi faktiskt inte önskar dem mer psykiskt lidande än de klarar av. När vi stänger av dem gång på gång och de förstår att de inte är välkomna att skriva på FL, så förstår de med tiden också att det inte är någon bra ide för dem att regga nya konton. Både för att de vet att de kommer bli avstängda på nytt, men också för att de ska komma till insikten om att FL inte är något forum för dem. Att de i princip kommer bli illa bemötta hur mycket de än försöker "slipa tonen".

Och ni ska veta att den tidigare hatbloggaren här långt ifrån är / har varit den värsta. Vi har länge dragits med en person som av vissa kallas "Vargen", som har haft runt 500(!) konton/ användare på FL. Jösses vad många mailkonton den personen måste ha. Jag vet inte riktigt hur han har lyckats återkomma gång på gång, men gissar att han kört med olika anonymiseringstjänster (VPN). Hans huvudmotståndare och antagonist på forumet har varit en av våra veteraner och favoritmedlemmar, som har gjort ett utomordentligt bra jobb med att anmäla misogyna mäns inlägg. Denne "Vargen" har också agerat utanför forumet, på otäcka sätt vi inte vill nämna här.

Jag skulle tro att denne "Vargen" är en långt mer miserabel och tragisk person än han som hade denna blogg innan. Vilken normal människa vid sina sinnens fulla bruk reggar 500 användare på ett forum som han uppenbarligen hatar? Jag har också börjat förstå att FL på något sätt lockar människor som inte gillar atmosfären och jargongen på forumet, kanske pga att forumet är simpelt uppbyggt och har en "trygg" vit färg, och för att diskussionerna är på en ganska banal nivå som tilltalar folk som tycker om att snacka om relationer, förhållanden och kvinnors vs mäns uppfattningar om motsatta könet.

Lite som myror som dras till en sockerbit. Folk som skriver på FL brukar också ogilla andra forum, som Flashback och Reddit, och stannar helst där de är. Jag är förvånad över att inte folk som vill kunna diskutera saker utifrån egna premisser och ha sina egna regler, inte startar egna forum, då möjligheterna för detta faktiskt finns.

Men där är det väl bekvämligheten som är hindret. Man vill inte eller orkar inte och håller sig till de etablerade diskussionsforum som finns. Ett tips för den som vill starta eget forum är forumsv.net som har ett enkelt användargränssnitt och som dessutom är gratis! Vi är så snälla att vi informerar om detta, för den som är intresserad av att starta eget forum med egna regler.


Ha det fint.

Mvh Moderatorn







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad som trots allt lockar folk till FL..

 och får dem att vilja stanna där är bland annat:   1. Forumet har vit bakgrund och ett enkelt upplägg som gör att det känns som ett enkelt ...