Tillströmning av nya medlemmar på FL!

 Som ni har märkt har vi förnyat gilla/ ogilla-funktionen i trådar på FL och även citera- och anmäl-funktionen. Det kan vi tacka vår admin för, som har börjat undersöka vad hen kan ändra på utan hjälp från riktiga IT-tekniker. De senaste veckorna har FL fått en tillströmning av hela 7 nya medlemmar! Det blir vi så glada för att vi ikväll firar med Champagne. 7 nya medlemmar kan tyckas lite, men med det tapp av medlemmar vi haft de sista 10 åren, så är det något vi verkligen har anledning att glädjas åt. Kanske kan forumet på sikt växa till vad det var i fornstora dar.

I veckan som gått blev vi åter igen utsatta för hackers, men vi kan förhålla oss lugna, eftersom dagens kryptering av information och lösenord är 258-bits-kryptering, vilket innebär att varje tecken användaren matar in, motsvaras av 258 slumpmässiga tecken när informationen krypteras, och det är inget ens en duktig hacker klarar att dekryptera ens under en livstid, i så fall måste hackaren ha färdiga hackerprogram till hands som är väldigt avancerade, och dessa är inga som är lätta att få tag på, eftersom sådana program kräver speciella sökmotorer för att kunna hittas och dessutom kostar de ofta en hel del.

Men som ni säkert kan förstå är en ganska radikal förnyelse av forumet något som kommer att krävas, om vi även i framtiden ska kunna avvärja hackerattacker. Vi är rädda om våra medlemmar och deras personliga integritet.

Ha det gott och njut av solen.

Mvh Moderatorn



Kommentarer

  1. Ni måste förnya forumet helt och hållet och inte bara små detaljer. Även om sidan har säker kryptering av information och lösenord m.m. så lär era sidor ha en del sårbara portar, som en duktig hacker ganska lätt skulle kunna nyttja för att förstöra forumet på något sätt, eller komma åt annan information.

    Jag har bett en vän skicka "requests" till FL via Python för att kolla sårbarheter på era sidor. Jag återkommer om resultatet.

    Mvh K. Alexander.

    SvaraRadera
  2. Ha alltid detta i minne och åtanke. https://www.aftonbladet.se/relationer/a/p6Gdej/familjelivs-natsajt-utsatt-for-hackare

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag ser att

Hej och välkommen till moderatorns blogg.

Att pendla mellan hybris och självförakt.