Kommande nya regler på FL.

 Eftersom vår ambition i nuläget är att förnya och modernisera Familjelivs forum, så måste vi införa lite nya regler för att FL ska kännas aktuellt och upplevas som ett progressivt forum som hänger med sin tid. Dessa nya regler är också ytterligare ett steg i att försöka hålla oönskade individer borta från forumet.

1. Vi använder fortsättningsvis hen som personligt pronomen snarare än han och hon. Jag ska själv försöka ställa in mig på förändringen, eftersom jag sedan skoltiden är invand med att skriva han och hon, vilket många ju är, och ber därför om ursäkt om jag skulle råka fela i det avseendet. Förslagsvis kan man använda "personen" eller "denne". Men detta är för oss ett sätt att bidra aktivt till att göra vårt samhälle mer könsneutralt.

2. Nolltolerans mot rasism, något som vi egentligen har haft sedan forumet startade, men som vi periodvis har "tummat" lite på för att det ska se ut som att det är högt i tak på FL, men nu har vi alltså bestämt oss för att radera varje inlägg som ens gör en antydan till att stigmatisera och/ eller demonisera vissa folkgrupper. Och vi vill förstås ha er hjälp med att anmäla sådana inlägg.

3. Medlemmarna bestämmer vad som kan ses som misogyni (kvinnohat), det har ni visserligen gjort redan innan, men vi kommer fortsättningsvis att vara desto mer lyhörda och önskar där eran hjälp med att upptäcka sådana tendenser hos skribenter i god tid. Sådant ska inte förekomma på forumet, men nu när vi har blivit erbjudna ekonomiskt stöd för att kunna fortsätta driva forumet, så kommer vi även att kunna avpollettera sådana som Kaffedraken och andra av hans sort.

4. Ökad tolerans för kritik mot män. FL är och bör förbli ett kvinnodominerat forum som ska bana väg för ökad jämställdhet, vi måste visa att FL är ett forum där kvinnor har stor makt och ofta får sista ordet i diskussioner. Det gör också att FL kan ses som en klar motvikt till mansdominerade forum som Flashback.

5. Försök undvika att använda FL:s diskussionsforum som en personlig chatt. Vill ni chatta får ni göra det på annat sätt. Många är de trådar där 2 eller 3 personer "kapar" tråden och gör diskussioner oseriösa när de utmynnar i onödig pajkastning och personliga gräl mellan medlemmar.

6. Visa respekt för moderatorers och forumvärdens åtgärder och beslut och gnäll helst inte i forumet. Ta istället det genom att inboxa forumvärden eller PM till moderatorer. Detta för att kritik och gnäll mot oss i forumet kan ge oss sämre rykte och göra att nya medlemmar avstår från att skriva i forumet.

Så, gott folk. Nu vet ni vad som gäller framledes.


Ha det gott nu och njut av solen och vårvärmen.

Mvh Moderatorn




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag ser att

Hej och välkommen till moderatorns blogg.

Att pendla mellan hybris och självförakt.